True
Безкоштовна доставка на суму понад $50
ЯК ЗРОБИТИ СКРАБ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ САМОМУ?
23 березня, 2024 від
| Ще немає жодних коментарів


Доглянутою і красивою хочеться бути будь-якій жінці. Але не кожна має можливість купувати брендову косметику, відвідувати косметологів. Тоді незамінна паличка-виручалочка: косметика виготовлена вручну. За бажання реально зробити навіть скраб. Це засіб для догляду за регулярного використання:

  • налагоджує кровообіг;
  • очищає від мертвих клітин;
  • робить профілактику мімічних зморшок;
  • запобігає появі чорних цяток і забитих пор.

Якщо врахувати, що вартість домашнього приготування засобу мінімальна, то тоді стає зрозуміло чому так багато запитів в інтернеті: "Як зробити скраб для обличчя своїми руками?". Та й у домашньому засобі ви впевнені на всі 100%. Знаєте, що до складу не входять токсичні речовини, консерванти та алергени. Підсумувавши всі переваги домашнього приготування, отримуємо:

  • дешеву вартість. Компоненти з чого зробити скраб реально є на кожній кухні та в холодильнику;
  • індивідуальність. Засіб враховує побажання за типом шкіри, запахом і консистенцією;
  • натуральність. Хімії в домашній косметиці немає взагалі. А отже, її можна сміливо використовувати панянкам із чутливою дермою, вагітним і годуючим матусям.

ЩО ЗНАДОБИТЬСЯ ПРИ ПРИГОТУВАННІ СКРАБУ

Розкриваємо секрети як зробити скраб. Для очищення і максимально ефекту косметологи рекомендують складати засіб для догляду з:

  1. Абразивних частинок. Часто використовують кавову гущу, перемелені вівсяні пластівці, сіль, соду, манну крупу. Абразивні частинки масажують шкіру, знімають ороговілі частинки.
  2. Гелеподібного продукту. Необхідний для пом'якшення процедури, захисту шкіри від надмірного впливу абразивних частинок.
  3. Вітамінів. Додають пару крапель вітамінів А і Е в готовий скраб. Оскільки ці речовини швидко розкладаються, то в доглядовий засіб їх капають безпосередньо перед нанесенням на шкіру.
  4. Ефірної олії. Корисні екстракти троянди, апельсина, лаванди, розмарину. Аромаолії насичують скраб вітамінами, надають неповторного аромату засобу.

Яким би натуральним і корисним не був скраб, його не можна використовувати в разі:

  • висипаннях на шкірі та ранах;
  • купероз (близьке розташування капілярів на обличчі);
  • алергічних реакціях або дерматитах.

За таких станів краще почекати, поки шкіра прийде до ладу, і тільки потім доглядати за нею скрабами. Інакше замість користі отримаєте негативний результат.

ЕТАПИ ПРИГОТУВАННЯ СКРАБУ

Виготовлення засобу підкорює простотою. Нічого не треба варити, кип'ятити чи додатково подрібнювати. Рецептів багато і найдоступніші та найпростіші: содово-сольовий і кавовий. Інгредієнти для скрабу знайдуться на будь-якій кухні, а значить за роботу:

  • содово-сольовий. Беруть чайну ложку морської солі дрібного помелу і 0,5 чайної ложки соди. Далі вливають лимонний сік і мед у рівних пропорціях (по 1 ст. ложці). Акуратно розподіліть суміш по шкірі, і масажуйте обличчя 2 хвилини. Такий рецепт ідеальний для жирної та комбінованої дерми. Лимон освітлює пігментні плями і сліди від прищів. Мед загоює шкіру і відбілює. Сода і сіль знімають ороговілі частинки дерми, мають антисептичну властивість. Для красивого і чистого обличчя косметологи радять використовувати такий скраб 2 рази на тиждень:
  • кавово-сметанний варіант підходить нормальній і сухій шкірі. Для приготування візьміть столову ложку сметани жирністю від 20% і чайну ложку натуральної кави. Масажними рухами нанесіть засіб на обличчя, втирайте 3 хвилини. Сметана наповнить дерму поживними речовинами, відбілить пігментні плями. Кава активізує кровообіг, підтягне обвислі ділянки.

Вітаємо, ваш перший скраб для обличчя готовий. Оскільки до його складу не входять консерванти, необхідно подумати про зберігання продукту. Ідеальна для цього пластикова баночка або спеціальна скляна тара зі щільною кришкою. Такі можна купити на сайті MILLIFORM. Тара різного об'єму, кольору та дизайну коштує в десятки разів дешевше за готову косметику. При цьому баночка надійно збереже скраб на нижній полиці холодильника. Та й сама подача власноруч приготованого засобу для догляду, як у іменитих брендів, точно підніме вам настрій і самооцінку.

Увійти залишити коментар

Щоб встановити цей веб-додаток на свій iPhone/iPad, натисніть а потім Додати на головний екран.