True
Безкоштовна доставка на суму понад $50
ВАРИМО МИЛО САМІ: ОСВОЮЄМО АЗИ МИЛОВАРІННЯ
23 березня, 2024 від
| 1 Коментар


Варимо мило самі: освоюємо ази миловаріння

Немає такої жінки, яка б не обожнювала косметику ручної роботи. І якщо приготувати крем або шампунь страшно, то дізнатися, як самому зробити мило і зварити його, простіше простого. Такий мийний засіб авторського рецепта натуральний, дешевший, ніж брендова продукція. Та й процес миловаріння - чудове розслаблювальне заняття.

ЩО ЗНАДОБИТЬСЯ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ РІДКОГО МИЛА

В арсеналі миловара-початківця мають бути:

  1. Мильна основа або дитяче мило. Для новачків краще використовувати другий варіант. Для просунутих миловарів - перший. Ці компоненти - основа мила. Від них залежать його очищувальні властивості, здатність милитися і давати піну. Купуються на спеціалізованих сайтах або в магазинах для хендмейду.
  2. Гліцерин. Поєднує всі компоненти мила в один засіб, пом'якшує дерму. Купують в аптеці.
  3. Базова рослинна олія. Вона пом'якшує шкіру, живить її та гарантує повне очищення. У миловарінні використовують оливкову, кокосову та какао олію.
  4. Вода або рослинні відвари. Рідке середовище для компонентів майбутнього мила.
  5. Харчові барвники, ефірні олії потрібні для привабливого запаху і кольору.
  6. Добавки у вигляді солі, кавової гущі, глини, мелених вівсяних пластівців використовують опційно, залежно від особливостей шкіри або побажань замовника.

ОСНОВНИЙ РЕЦЕПТ РІДКОГО МИЛА

Нагріваємо на водяній бані базову олію до 50 градусів. Потім висипаємо в неї мильну стружку або мильну основу. Помішуємо до повного розчинення. Далі вливаємо рослинний відвар або воду. Знову перемішуємо до однорідної консистенції. Наприкінці всипаємо добавки (кава, пластівці, мед, глина, мелені цілющі трави) і кілька крапель ефірної олії за смаком. Усе, перше рідке мило за авторським рецептом готове. Залишилося перелити в тару.

ВАРИМО МИЛО З ОБМИЛКІВ

Варити мило можна не тільки з мильної основи. Часто в будинку залишаються обмилки. Різнокольорові шматочки мила різного виду раніше використовували для розкрою тканини. Але зараз жінки вдома не шиють, а обмилки залишаються. Значить будемо використовувати їх із користю.

Натираємо обмилки на дрібній тертці. Беремо 1 частину натертого мила, 3 частини гарячої води, 1 столову ложку лимонного соку, ковпачок гліцерину. Усе змішуємо і залишаємо на 2-3 дні для повного розчинення. Далі потрібна тара для рідкого мила. Переливаємо в неї готовий продукт, і все готово. Економно, з відходів, без залишків, своїми руками, та й ще мильниця не забита обмилками. Краса.

ДОДАЄМО РОСЛИННІ ЕКСТРАКТИ

Як приготувати мило в домашніх умовах поговорили. Але як урізноманітнити базові рецепти, зробити продукт під себе, з урахуванням особливостей шкіри? Додамо в нього рослинних екстрактів і отримаємо ексклюзивний продукт. Для цього візьміть 8 столових ложок сухої ромашки, календули, лепехи або іншої лікувальної трави. Заваріть їх в 1 літрі води. Отриманий міцний відвар остудіть, процідіть і використовуйте замість води для приготування мийного засобу.

Також можна додавати улюблену аромаолію, харчові барвники для насиченого відтінку.

І ось, перша партія мила, зробленого своїми руками, готова. Такий мийний засіб ручної роботи з натуральним складом - чудовий подарунок для подруги або мами. А може миловаріння взагалі переросте із захоплення в гідний вид заробітку. Щоправда, в такому разі необхідна пластикова упаковка для рідкого мила. Тару будь-якого кольору, об'єму з помпою або дозатором зручно замовляти на сайті MILLIFORM. За бажання клієнта, розроблять індивідуальний дизайн упаковки. Це стане чудовим початком створення власного бренду у світі миловаріння.

Увійти залишити коментар

Щоб встановити цей веб-додаток на свій iPhone/iPad, натисніть а потім Додати на головний екран.