True
Безкоштовна доставка на суму понад $50
ЯК ЗРОБИТИ ОСНОВУ КРЕМУ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ?
21 березня, 2024 від
| Ще немає жодних коментарів


ЯК ЗРОБИТИ ОСНОВУ КРЕМУ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ?

Ми, жінки, прагнемо не лише зберегти, а й примножити свою природну красу. Крім обов'язкових атрибутів - правильного харчування, здорового способу життя, режиму сну, є й інші помічники - доглядові засоби. Наприклад, за допомогою крему для обличчя можна допомогти сухій або жирній шкірі, поліпшити її структуру та колір.

ПРО СКЛАД КРЕМУ

Крем - це концентована краса, склад цього засобу ділиться на дві групи - основа і активні компоненти.

  • Основа під крем для обличчя - це те, що однаково в будь-якій баночці, відповідає за колір, консистенцію, зберігання, аромат, тобто красу самого крему.
  • Активні компоненти - речовини, які надають засобу його ключових лікувальних властивостей: зволоження, пом'якшення, омолодження, живлення тощо. Найчастіше це олії, протектори, вітаміни - те, що піклується про красу шкіри.

У рекламі будь-якого засобу робиться акцент на активних компонентах: мовляв, коензими вас омолодять, амінокислоти приберуть токсини тощо. Але ніде не йдеться про його основу! Немов це щось незначне і на ефект не впливає. На жаль, якраз в основі крему і містяться найнебезпечніші компоненти, які впливають не тільки на стан шкіри, а й на здоров'я в цілому.

НАВІЩО РОБИТИ КРЕМ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ СВОЇМИ РУКАМИ?

Останніми роками все більше жінок відмовляються від готової косметичної продукції на користь приготованих власноруч засобів. Основні причини відмови від магазинних засобів:

  • це єдиний варіант для тих, хто боїться шкідливих компонентів і хоче бути впевненим у безпечності щоденного крему;
  • жоден, навіть найкращий, крем не буде підходити вашій шкірі на всі 100%, адже розрахований на "середнє арифметичне";
  • зробити якісний засіб своїми руками дешевше, ніж платити за готовий продукт;
  • усі ми - чарівниці, і любимо творити :) Чи не так?

КОМПОНЕНТИ ОСНОВИ

Вода

Вода виявилася першою в списку невипадково - саме її в основі крему найбільше, цілих 60%! Обов'язкова вимога: водичка має бути абсолютно чистою і знезараженою. Найпростіше купити дистилят. Відмінно підійде термальна або мінеральна вода. Можна також використовувати: відвари трав (ромашки, календули, кропиви тощо); заварку зеленого або білого чаю. Відвари робити теж на дистильованій воді. Для максимального ефекту візьміть гідролати (гідрозолі) - витяжки з рослин, до них належать: рожева, огіркова, флорентійська вода.

На основі дистильованої або термальної води крем зберігається довше, на основі гідролата або відвару - максимум два тижні, але результат ефективніший.

Олії

Основа крему для обличчя на 30% складається з олій. Спочатку для косметичних цілей використовували рослинні та тваринні жири. Зараз у переліку компонентів косметичних засобів можна побачити мінеральні олії. Будьте уважні: ці олії мають більше спільного з автомобільною промисловістю, аніж з косметологією, адже видобуваються з нафти!

Основа крему для обличчя в домашніх умовах - ваш вибір, і ліпше його зробити на користь рослинних олій з кісточок абрикоса, винограду, персика або інших рослин.

Емульгатори або ПАР

Ці два терміни означають класи хімічних речовин, які характеризуються здатністю з'єднувати олії та воду. Без участі таких речовин будь-який косметичний засіб розшаровується, емульгатори або ПАР виступають "сполучною ланкою". Не всі емульгатори і ПАР однаково нешкідливі. Наприклад, SLS, SLES - це агресивні ПАРи.

Нешкідливі м'які поверхнево-активні речовини: Lauryl Glucoside, Sucrose Cocoate. Інформацію про них можна знайти на етикетці, якщо вирішите купити основу крему для обличчя.

Природні емульгатори: бджолиний віск, гуарова камедь (порошок із гуарових бобів), цетиловий спирт, альгінат натрію (похідне з бурих водоростей).

Вміст емульгаторів в основі крему - до 2%.

Консерванти

Зробити косметичну продукцію масовою без використання консервантів нереально - абсолютно натуральний крем може зіпсуватися ще до того, як потрапить до покупця. Чи потрібно вам використовувати щось чужорідне для людського організму (консерванти покликані зупинити розвиток мікроорганізмів) чи просто зробити чергову порцію крему через 1-2 тижні?

Якщо все ж таки вирішите застосувати консервант, спробуйте колоїдне срібло або вітаміни А, Е, С. Той же бджолиний віск, який ми зарахували до емульгаторів теж, до речі, непоганий консервант.

Ароматизатори

Perfuming agent або віддушки - речовини, які надають магазинним кремам таких приємних ароматів. У натуральному домашньому кремі немає потреби використовувати синтетичні ароматизатори, адже натуральні олії і так подарують прекрасний аромат.

ПОРАДИ ТА ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ КРЕМУ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Придбати компоненти для крему не складе труднощів: все необхідне є в найближчій аптеці, а бджолиний віск можна купити у бджолярів. Звичайно, для ідеальної консистенції і складу доведеться попрацювати над рецептурою. А уникнути ключових помилок можна, якщо дотримуватися простих принципів і не порушувати технологію.

  1. Тверду олію, бджолиний віск слід зважити в сухому вигляді, а потім розтопити на паровій бані.
  2. У підтоплений на паровій бані склад вводять густі компоненти, наприклад мед.
  3. Останній компонент основи - вода/відвар/гідролат. За допомогою цього компонента регулюйте густоту.
  4. Знімаємо суміш із водяної бані та збиваємо до її охолодження.
  5. Активні компоненти слід вводити, коли температура основи досягне 35-40 °C.
  6. Основу для крему можна приготувати заздалегідь, а активні компоненти ввести, наприклад, вранці наступного дня.
  7. Перекладаємо суміш; заздалегідь має бути підготовлена пластикова тара для косметики.

Знайти готові рецепти кремів для різних типів шкіри можна в інтернеті. Краще почніть із простих сумішей із трьох-чотирьох компонентів, щоб підібрати ідеальний склад.

ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ

Для приготування крему вам не знадобиться складне обладнання, як правило, все необхідне є у будь-якої господині.

  • Невелика металева каструлька (для парової бані)
  • Шприц або мірний стаканчик
  • Лопатка пластмасова/скляна
  • Кухонні ваги
  • Міні-міксер (можна збити масу звичайним міксером або виделкою, але це менш зручно)
  • Пластиковий посуд для зберігання суміші
  • Термометh

Щоб крем не зіпсувався сам і не зіпсував ваш настрій, стежте за стерильністю посуду та інструментів!

ЗБЕРІГАННЯ ДОМАШНЬОГО КРЕМУ

Зверніть увагу: натуральний крем для обличчя зберігається від 2 до 14 днів, тому не варто готувати великі обсяги. Термін придатності залежить від активних компонентів (наприклад, крем із яєчним жовтком псується швидше, ніж із гліцерином), а також від умов зберігання.

Натуральний крем для обличчя не можна зберігати в металевому посуді, а також на нього не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

  • Посуд із дозатором допоможе продовжити термін зберігання крему. Так ви обмежите потрапляння повітря і бактерій.
  • Можна і потрібно зберігати крем на нижній полиці холодильника.
  • Заморожувати основу для натурального крему не рекомендується, тож не готуйте її занадто багато.

У такій тонкій майстерності головне - не впадати у відчай. Якщо перший крем вийшов неідеальним і наносити на обличчя його не дуже хочеться - ваші п'ятки неодмінно зрадіють такому засобу!

Увійти залишити коментар

Щоб встановити цей веб-додаток на свій iPhone/iPad, натисніть а потім Додати на головний екран.