True
Безкоштовна доставка на суму понад $50
ПОВНИЙ ЦИКЛ ВИГОТОВЛЕННЯ ПЛАСТИКОВОЇ ТАРИ ДЛЯ КОСМЕТИКИ
23 березня, 2024 від
| Ще немає жодних коментарів


Тара для косметики - деталь, на яку ми завжди звертаємо увагу під час вибору того чи іншого засобу. Наскільки зручно використовувати цей флакон? Чи гарний він? Чи якісно виконані такі елементи, як дозатор, аплікатор, ковпачок, адже від них залежить і термін зберігання косметичного засобу.

Будь-який флакон для парфумів або баночка для косметики проходять довгий шлях, перш ніж потрапити на полицю улюблених засобів жінки. З яких етапів він складається?

ДИЗАЙНЕРСЬКА ОБРОБКА ІДЕЇ ДЛЯ ТАРИ

Розробка дизайну для косметичної продукції - процес, що вимагає творчого підходу і серйозного досвіду в галузі, адже пластикова упаковка для косметики повинна мати естетичний вигляд, рекламувати бренд і при цьому бути надійною і безпечною, мати широкі можливості для декорування.

Дизайнери можуть удосконалити ідеї замовника або надати готові рішення для косметичної продукції. Можливе також розроблення ексклюзивної лінійки.

ПРОЕКТУВАННЯ ПЛАСТИКОВОЇ УПАКОВКИ

Конструкторське бюро проектує майбутню тару за допомогою програм 3D-моделювання. У проєкті мають бути враховані: зручність у використанні, надійність, вартість виробництва, стійкість до деформацій під час транспортування, гігієнічні характеристики.

Конструктори відштовхуються від об'єму, типу косметичного засобу, його густоти, вимог до зберігання. Можлива також розробка флаконів для лінійки різних косметичних засобів одного бренду 3D-модель пластикового виробу необхідна для наступного етапу виробництва. Саме за нею створюються прес-форми.

ВИГОТОВЛЕННЯ ПЛАСТИКОВОЇ ПРЕС-ФОРМИ

Ключовий етап підготовки до виготовлення пластикової тари - створення прес-форми. Чим точніше і детальніше виконана 3D-модель, тим швидше будуть готові пробні прес-форми. Власне виробництво дає змогу істотно прискорити цей процес і приступити до виготовлення тари. Як правило, виготовлення видувних форм займає менше часу, ніж ливарних.

Для виготовлення прес-форми для пластику використовується спеціальне обладнання:

  • фрезерні верстати;
  • токарні, шліфувальні верстати;
  • координатно-розточувальні, координатно-шліфувальні, плоскошліфувальні, внутрішньошліфувальні тощо.

Після того, як готова пробна прес-форма, проводять обов'язкові випробування. За їхніми результатами модель можуть відправити на доопрацювання і вдосконалення.

Фінішна прес-форма проходить випробування і вважається готовою тоді, коли її якість повністю відповідає стандартам.

ВИГОТОВЛЕННЯ (ПЕТ) ТАРИ ДЛЯ КОСМЕТИКИ

Коли готова фінальна прес-форма, починається виготовлення тари в заданій кількості. Упаковки для косметичної продукції повинні відповідати практично тим самим характеристикам, що й упаковки для харчових продуктів. Тому для їх виготовлення застосовуються тільки безпечні матеріали:

  • поліетилен;
  • поліпропілен;
  • полістирол;
  • акрилонітрил.

Ці матеріали відповідають чинним стандартам, безпечні для здоров'я і не взаємодіють з компонентами вмісту.

Залежно від моделі виробництво здійснюється за однією з технологій: вакуумного формування, лиття під тиском, видування на повністю автоматизованому або напівавтоматизованому обладнанні.

Крім флаконів, виготовляють комплектні ковпачки, кришки, що відгвинчуються або відкидні кришки з більш щільного матеріалу.

ДЕКОРУВАННЯ ПЛАСТИКОВОЇ УПАКОВКИ

Щоб виділити свій товар, виробники беруть на озброєння різні маркетингові рішення, включно зі специфічною формою тари, яскравими етикетками, незвичними поєднаннями матеріалів, різними способами оздоблення.

Щоб скляна або пластикова упаковка для косметики вигідно відрізнялася від аналогів, у її виготовленні можуть використовуватися:

  • асиметричні форми;
  • найширші колірні рішення;
  • логотипи виробника, нанесені за допомогою тамподруку різного кольору; найширші колірні рішення;
  • графічні ефекти;
  • фольгування золотим, срібним або іншим кольором;
  • шовкографія та покриття софт-тач;
  • офсетний друк.

Декорування дає змогу зробити тару унікальною і впізнаваною, привернути увагу покупця і викликати довіру до бренду.

ЗАВЕРШЕННЯ

Усі етапи в циклі виробництва взаємопов'язані і кожен важливий, тому ключову роль в успішній розробці та виготовленні тари відіграють злагодженість і чітка взаємодія відділів. На всіх етапах виробництва пет флакони проходять ретельний контроль фізичних і хімічних параметрів. Особлива увага приділяється герметичності та надійності корпусу флаконів і баночок, а також щільності закупорювання кришкою. Як підсумок, замовник отримує упаковку, яка рекламує саму себе, а покупець косметичної продукції - зручний і якісний товар.

Увійти залишити коментар

Щоб встановити цей веб-додаток на свій iPhone/iPad, натисніть а потім Додати на головний екран.